Waar kun je wodka mee mixen?

Wodka is niet meer weg te denken tijdens het maken van een lekker mixdrankje of cocktail. De oorsprong van deze wereldbekende sterke drank is lichtelijk controversieel. Zo zeggen de Russen dat het uit Rusland komt en de Polen zeggen dat het uit Polen komt. Ongeacht de daadwerkelijke afkmost, wodka is de ideale basis voor jouw mixdrankje of cocktail!

 1. Mixen met vruchtensap
 2. Martini
 3. Moscow Mule
 4. Cosmopolitan
 5. Screwdriver
 6. Sex On The Beach
 7. Pornstar Martini
 8. White Russian

Wodka mixen met vruchtensap

Een verrassend lekkere manier om wodka te drinken is door het simpelweg te mixen met vruchtensap. Vooral voor de zoetekauwen is het mixen met vruchtensap een aanrader.

Wodka is door de milde smaak een ontzettend veelzijdig drankje. Fruit en vruchten bevatten van nature veel suikers. Door het te mixen met vruchtensap krijg je dus een mixdrankje wat erg zoet van smaak is.

Sinaasappelsap, appelsap en cranberrysap zijn allemaal vruchtensappen die goed paren met wodka. je maakt er gegarandeerd een toegankelijke mix van.

Probeer ook eens te mixen met:

 1. Bols Strawberry
 2. Bols Creme de Banana
 3. De Kuyper Creme de Cassis
 4. De Kuyper Peachtree

Om je tropische mix naar eigen smaak te maken. Zorg ervoor dat je wel een alcoholvrije mixer erbij doet, om het alcoholpercentage van je mix te verlagen.

Martini

De Martini is klassieker onder de cocktails. Erg chique en vooral smaakvol. Het is een droge cocktail waarbij de gebruikte wodka veel invloed heeft op de uiteindelijke smaak. Zorg ervoor dat je een zachte en fijne wodka gebruikt.

Om een Martini te maken, heb je de volgende ingrediënten nodig:

 1. 6 tot 8 cl wodka
 2. 1 tot 2 cl droge vermouth
 3. IJs
 4. Olijf als garnering

Bereidingswijze:

 1. Voeg ijs toe aan een shaker
 2. Voeg de wodka toe aan de shaker.
 3. Voeg de vermouth toe aan de shaker.
 4. Schud of roer de ingrediënten gedurende ongeveer 30 seconden.
 5. Giet de martini over in een martiniglas.
 6. Garneer met een olijf.
 7. Serveer en geniet van je Martini.

Er zijn ook verschillende varianten van de Martini zoals een Dirty Martini, waarbij je een beetje olijfolie of olivensaus toevoegt voor een extra smaak.

Moscow Mule

Deze klassieke cocktail is makkelijk te maken en ook nog eens super lekker! Het is kruidig van smaak en staat in een handomdraai op tafel. Om deze smaakvolle cocktail te maken heb je het volgende nodig:

 1. 45 ml wodka
 2. 120 ml gemberbier
 3.  ½ limoen
 4. Een paar druppels Angostura bitter
 5. Munt
 6. IJs

Begin met het vullen van een koperen mok met ijs. Voeg hieraan de wodka, het sap van een halve limoen, gemberbier en de Angostura bitter toe. Roer het even goed door een garneer met een limoenpartje en munt. 

Cosmopolitan

Deze cocktail kent bijna iedereen wel. Hij is fruitig van smaak en je serveert het in een mooi martiniglas. De Cosmopolitan is eenvoudig te maken en bestaat uit maar vier ingrediënten:

 1. 45 ml wodka (bijvoorbeeld Esbjaerg)
 2. 30 ml Triple Sec
 3. 30 ml cranberrysap
 4. ½ limoen
 5. IJs

Mix in een shaker de wodka, Triple Sec en het cranberrysap met wat ijsblokjes. Shake tot er drankje een frostlaagje vormt. Schenk de cocktail zonder het ijs in een gekoeld martiniglas. Garneer met een sinaasappelschil en geniet van deze vrolijke cocktail.

Screwdriver

Misschien wat minder bekend, terwijl de Screwdriver verrassend smaakvol is. Daarnaast ook behoorlijk eenvoudig te maken. De Screwdriver heeft een zoete en citrusachtige smaak, met een lekkere bite van de wodka.

Om een Screwdriver te maken, heb je de volgende ingrediënten nodig:

 1. 6-8 cl wodka
 2. IJs
 3. 12-15 cl sinaasappelsap
 4. Schijfje sinaasappel als garnering

Bereidingswijze:

 1. Voeg ijs toe aan een longdrinkglas
 2. Voeg de wodka toe in het glas met ijs
 3. Voeg de sinaasappelsap toe in het glas
 4. Roer alles door elkaar
 5. Garneer met een stukje sinaasappel
 6. Serveer en geniet van je screwdriver.

Een alternatieve variant van de Screwdriver is de Orange Screwdriver, waarbij je een beetje Grand Marnier Rouge toevoegt voor een extra smaak.

White Russian

Op zoek naar een romige mix? De White Russian is een verleidelijke mix van wodka en een romige likeur. Denk bijvoorbeeld aan Kahlua of Tia Maria. Je kan ook experimenteren met Disaronno Velvet.

Om een White Russian te maken, heb je de volgende ingrediënten nodig:

 1. 6-8 cl wodka
 2. IJs
 3. 3-4 cl Kahlua of Tia Maria
 4. 3-4 cl room

Bereidingswijze:

 1. Voeg ijs toe aan een old fashioned glas.
 2. Voeg de wodka toe in het glas met ijs.
 3. Voeg de Kahlua of Tia Maria toe in het glas.
 4. Voeg de room toe in het glas.
 5. Roer alles door elkaar.
 6. Serveer en geniet van je White Russian.

Varianten zijn de Dirty White Russian waarbij je een beetje chocoladesaus toevoegt voor een extra smaak, of de Black Russian waarbij je geen room toevoegt.

Bekijk ons aanbod van wodka

Ben je geïnspireerd? Topdrinks beschikt over een uitgebreid assortiment wodka merken. Hier een greep van gerelateerde producten.

Naast bovenstaand aanbod staat ons magazijn vol met andere unieke wodka's, waaronder een aantal premium varianten. Topdrinks heeft zowel populaire dranken als speciale leveringen. Laat je verrassen door ons uitgebreide aanbod, scherpe prijzen en voordelige levertijden.

Ontdek andere interessante blog artikelen