Waar kun je Pisang Ambon mee mixen?

Waar kun je Pisang Ambon mee mixen?

De lekkerste Pisang Ambon mixjes

Pisang Ambon is geliefd als tropische mixdrank. Het vormt een goede basis voor een groot aantal unieke cocktails. In dit artikel vind je de lekkerste recepten om Pisang Ambon in te verwerken.

Pisang Ambon is een verfrissend en exotisch drankje. Je kunt Pisang Ambon herkennen aan de iconische gifgroene fles waarin het wordt verkocht. Deze drank heeft een sterke bananensmaak en wordt volgens traditioneel Indonesisch recept gemaakt.

Pisang Ambon cocktails voor een tropische avond

Pisang Ambon is een smakelijke toevoeging aan heerlijke cocktails. Ideaal voor een feest met een tropisch thema. De bananensmaak geeft elke cocktail een vakantiegevoel. Hieronder enkele voorbeelden van sprankelende cocktails die je met Pisang Ambon kunt maken.

Vertigogo

Vertigogo is een frisse en fruitige cocktails met smaken van meloen en banaan. Schake 30 ml Pisang Ambon en 30 ml Bols Melon met ijs in een cocktailshaker. Schenk de mix door een zeefje in een glas met ijs en vul aan met water met sinaasappelsmaak.

Summer Love

Schenk 10 ml limoncello, 20 ml wodka, 10 ml Pisang Ambon en 20 ml citroensap in een cocktailshaker met ijs en shake stevig. Vul een longdrinkglas met ijsblokjes en schenk het mengsel hier in. Vul het glas aan met 100 ml Sprite.

Pisang Martini

Deze speciale cocktail kan het beste in een cosmopolitanglas geserveerd worden. Shake 50 ml Pisang Ambon, 20 ml wodka en 20 ml citroensap in een cocktailshaker met ijs. Schud krachtig. Doe een druppeltje vanille-aroma is het glas en schenk de cocktailmix hier overheen.

Green Monkey

Deze romige cocktail zal bij liefhebbers van zoete drankjes zeker in de smaak vallen. Je doet voor dit drankje 40 ml Blue Curaçao, 20 ml room, 80 ml sinaasappelsap en 40 ml Pisang Ambon in een cocktailshaker met ijs. Schud stevig totdat alle ingrediënten goed gemengd zijn en schenk in een longdrinkglas met ijsblokjes.

Pisang Fizz

Voor een verfrissende en zoete ervaring, probeer de Pisang Ambon Fizz. Meng 30 ml Pisang Ambon Fizz met 30 ml tonic en 30 ml sinaasappelsap in een glas met ijs. Roer zachtjes om de smaken te combineren. Deze sprankelende cocktail is ideaal voor een zonnige middag of een feestelijke gelegenheid.

Fruitige en kleurrijke Pisang Ambon mixdrankjes

Op zoek naar makkelijke mixjes? Pisang Ambon combineert uitstekend met doorgaans alle frisdranken. We geven een aantal voorbeelden van mixjes met drankjes die je waarschijnlijk wel in huis hebt.

Shots met Pisang Ambon

Ook zijn er veel recepten voor shots met Pisang Ambon. De kleur en smaak van deze drank maken tropische shots die er aantrekkelijk uitzien. Je zult de show ermee stelen. Enkele voorbeelden van shots met Pisang Ambon zijn als volgt.

Frog Shot

Dit simpele shotje doet denken aan een tropische kikker. Schud in een cocktailshaker met ijs 30 ml Malibu en 30 ml Pisang Ambon. Schenk de mix in verschillende shotglaasjes. Het resultaat is een shotje vol tropische smaken van banaan, kokos en ananas.

Skumbanan

Skumbanan is het bekendste shotje met Pisang Ambon en wordt vooral in Denemarken veel gedronken door de toevoeging van (Matilde) chocolademelk. Schenk in een cocktailshaker met ijs 20 ml Pisang Ambon, 5 ml Jägermeister en 40 ml (Matilde) chocolademelk en schud stevig. Zeef het drankje in een shotglaasje en serveer.

Veelgestelde vragen

Wat is Pisang Ambon en hoe kun je het herkennen?

Pisang Ambon is een verfrissend en exotisch drankje met een sterke bananensmaak, gemaakt volgens een traditioneel Indonesisch recept. Je kunt Pisang Ambon herkennen aan de iconische gifgroene fles waarin het wordt verkocht.

Hoe kan ik een Vertigogo cocktail maken?

Voor een Vertigogo cocktail heb je nodig: 30 ml Pisang Ambon en 30 ml Bols Melon. Schud beide met ijs in een cocktailshaker. Zeef de mix in een glas met ijs en vul het aan met water met sinaasappelsmaak.

Met welke frisdranken kan ik Pisang Ambon mixen?

Pisang Ambon combineert goed met diverse frisdranken zoals 7UP, Sprite, Fanta, en Sissi. Een veelvoorkomende verhouding is 50 ml Pisang Ambon en 100 ml frisdrank. Voor een extra twist kun je limoenpartjes of vers geperst fruit, zoals sinaasappelsap, toevoegen.

Wat is een populaire shot met Pisang Ambon?

Een bekend shotje met Pisang Ambon is de "Skumbanan", populair in Denemarken. Dit shotje bestaat uit 20 ml Pisang Ambon, 5 ml Jägermeister en 40 ml (Matilde) chocolademelk. Deze ingrediënten schud je met ijs in een cocktailshaker en zeef je vervolgens in een shotglaasje om te serveren.