Waar kun je Passoa mee mixen?

Waar kun je Passoã mee mixen?

Een echte favoriet als het op zoete cocktails aankomt

Passoã Passion Drink ken je misschien wel van de fruitige, tropische mixdrankjes. Deze zoete alcoholische drank met passievruchtsmaak is een echte favoriet als het op zoete cocktails aankomt. Passoã is namelijk tot de meest originele mixdrankjes en cocktails te mixen en is daarom zeer veelzijdig. Ben je benieuwd waar je Passoã mee kunt mixen?

Waar mixt Passoã goed mee?

Door de veelzijdigheid van Passoã zijn er eindeloos veel mogelijkheden voor het maken van mixdrankjes met deze drank. Passoã is erg zoet en fruitig en gaat daarom zeer goed samen met vruchtensappen zoals sinaasappelsap of appelsap. Ook kun je Passoã prima mixen met cola, ginger ale of een andere zoete frisdrank. Daarnaast is Passoã ook heerlijk verfrissend gemixt met een glaasje tonic- of bruiswater. Lees verder voor een paar fruitige recepten met Passoã.

No. 1

Pornstar Martini

De Pornstar Martini is misschien wel de allerbekendste cocktail van dit moment met Passoã. Deze zoet-zure cocktail barst van de smaken en ziet er elegant uit in de martiniglazen waar deze vaak in geserveerd wordt. Voor deze cocktail heb je een aantal ingrediënten nodig, waaronder Passoã Passion Drink, Absolut Vodka Vanille, twee eiwitten, passievrucht- of een andere tropische vruchtensap en limoensap. Voor de garnering heb je daarnaast nog een passievrucht, ijsblokjes en poedersuiker nodig. Je maakt de Pornstar Martini door de Passoã, Absolut Vodka, vruchtensap, limoensap, ijsblokjes en eiwitten krachtig in een cocktailshaker te shaken gedurende 15 seconden. Schenk ze daarna door een zeefje in de Martiniglazen en leg een halve passievrucht in elk glas. Maak af door een beetje poedersuiker over de passievruchten te strooien. Naast deze cocktail wordt soms een glaasje mousserende witte wijn in een shotglaasje geschonken.

No. 2

Passoa Sangria

Door de fruitige smaak van Passoã is deze een smakelijke toevoeging aan de klassieke Spaanse sangria. Deze drank op basis van rode wijn en fruit is een echte verkoeling op een warme zomerdag. Neem een kan en vul deze met ijsblokjes. Schenk hierin 75 cl koude, rode wijn, 37,5 cl Passoã en 250 ml koude cava of bruisend water. Snijd je favoriete fruit, zoals sinaasappel, appel, peer, druiven, perzik, citroen en/of bessen in kleine stukjes en roer dit kort door de sangria. Serveer gelijk in glazen met ijs en een schijfje sinaasappel.

No. 3

Passievrucht Mojito

Mojito: wie kent hem niet? Serveer deze klassieker met een twist door er Passoã aan toe te voegen. Maak deze cocktail door in een cocktailshaker 8 muntblaadjes, sap van één limoen, vruchtvlees van een halve passievrucht en 15 ml suikersiroop te stampen tot een puree. Doe deze puree in een glas gevuld met ijsblokjes en voeg hier 15 ml Passoa en 50 ml witte rum aan toe. Mix dit even met een lepel en vul daarna het glas aan met bruisend water. Voeg een takje munt toe aan het glas en je Passievrucht Mojito is klaar!

No. 4

Passion Killer

Heb je een feestje? Passoa is ook geschikt om shotjes mee te maken. Neem bijvoorbeeld de Passion Killer. Dit shotje maak je simpelweg door een derde deel Bols Melon, een derde deel Passoa en een derde deel tequila in een shotglaasje te schenken. Schenk langzaam zodat de laagjes op elkaar blijven liggen en niet met elkaar mengen. Passoa kan voor vele toepassingen gebruik worden. Mix het simpelweg met een frisdrank of een vruchtensap of meng tot een heerlijke cocktail of shot. Door zijn veelzijdigheid is Passoa zeker een drank om op voorraad te hebben in het geval dat je gasten ontvangt en een originele drank wil serveren.