Waar kan ik pure alcohol kopen?

Waar kan ik pure alcohol kopen?

Bij Topdrinks kan je pure alcohol kopen. Ons assortiment bevat Navimer Alcool Pur. Dit is een zuiver distillaat met een alcoholpercentage van 96%. Navimer staat bekend om de neutrale geur en smaak.

Je kan pure alcohol voor een aantal gave dingen gebruiken. Bijvoorbeeld om je eigen limoncello te maken. Je kan er ook een kruidenlikeur of een fruitlikeur van maken. Het voordeel van pure alcohol is dat het een neutrale smaak heeft. Daardoor kan je er alle kanten mee op.

Wat is Navimer?

Met Navimer Pure Alcohol koop je de beste pure alcohol die beschikbaar is. Het is een zeer zuiver distillaat dat geschikt is voor verwerking in voedsel en dranken. Het is praktisch smaakloos waardoor het niet de smaak van een gerecht of likeur negatief kan beïnvloeden.

Wat kan je zoal met Navimer maken?

Wat dacht je van een fruitige limoncello! Daarnaast zijn er veel andere variaties van zelf gemaakte likeuren mogelijk. We besteden in dit artikel ook aandacht aan de gevaren van pure alcohol. Zo weet je precies waar je aan toe bent.

Hoe maak je je eigen limoncello?

Limoncello is een traditioneel drankje uit het zonnige Italië. Je kan het kopen in de winkel, maar het is ook erg leuk om zelf te maken. Om je eigen limoncello te maken, heb je de volgende spullen nodig:

  • 1 liter aan Navimer Pure Alcohol
  • Fijnschiller
  • 1 weckpot van minstens 1 liter
  • 600 gram suiker
  • 8 citroenen

Heb je alle spullen in huis? Dan kunnen we beginnen! Volg deze instructies om je eigen limoncello te maken:

  1. Beginnen met het schillen van de citroenen. Zorg ervoor dat je zo weinig mogelijk van de witte laag schilt, dit geeft namelijk een bittere smaak.
  2. Stop alle schillen in de weckpot met de pure alcohol.
  3. Zet de weckpot op een donkere plaats en laat het vier weken staan.
  4. Zorg ervoor dat je twee keer per week de pot even schudt zodat de citroenextracten optimaal worden opgenomen.

Tijd om alles samen te voegen

Het lange wachten wordt beloond. Na vier weken heeft pure alcohol de citroenextracten helemaal tot zich genomen. Het is een gelige vloeistof geworden. Tijd om suikersiroop te maken. Vul een kookpan met 1 liter water en laat het langzaam koken. Voeg de 600 gram suiker toe en laat het langzaam in het water oplossen. Als de siroop is afgekoeld, mag je de pure alcohol door een zeefje halen. De citroenschillen moeten namelijk gescheiden worden van de alcohol. Combineer de siroop en de (gele) pure alcohol met elkaar.

De laatste stappen en je kan proosten

Zorg ervoor dat de siroop en pure alcohol goed mixen. Daarna kan je het in een fles stoppen met een een dop of kurk erop. Bewaar de fles een week lang op een koele en donkere plek. De limoncello is nu helemaal klaar! Leg de fles in een vriezer en laat het een aantal uur liggen. Daarna kan je genieten van je zelfgemaakte limoncello.

Zelf een winterse kruidenlikeur maken

Bij limoncello houd je in principe een vast recept aan. Wil je je creativiteit in je eigen drankje stoppen? Maak dan je eigen winterse kruidenlikeur.

Eigenlijk werkt het proces bij een winterlikeur hetzelfde als bij limoncello. Je hebt een weckpot, pure alcohol, water en suiker nodig. Je giet een liter Navimer Pure Alcohol in de weckpot en gooit je kruidige ingrediënten erbij.

Wat voor kruiden? Hier heb een aantal ideeën van ons:

  • Jeneverbessen
  • Rozemarijn
  • Kruidnagel
  • Kaneelstokjes
  • Laurierblaadjes
  • Tijm
  • Kamille
  • Engelswortel

Het is aan jezelf om een smaakvolle combinatie te vinden. Laat het kruidenmengsel een aantal weken intrekken op een donkere en koele plek. Nadat de smaken volledig in de alcohol zijn getrokken, volg je hetzelfd traject bij limoncello.

Breng een siroop aan de kook en meng dit (nadat het is afgekoeld) met de alcohol. Laat het een week rusten, en genieten maar!

Welke soorten alcohol zijn er allemaal?

Het is handig om te weten dat er meerdere soorten alcohol bestaan. We doelen hier niet op wodka, rum of gin maar op de alcohol zelf. Er zijn in totaal drie soorten alcohol en die zijn niet allemaal even veilig voor menselijke consumptie. We leggen per soort uit wat het is en wat je ermee kan doen.

Ethanol

Dit is de variant die in alcoholische dranken voorkomt. Het is de enige variant dat veilig geconsumeerd kan worden, mits in geringe hoeveelheid. Ethanol wordt dan ook het meeste gebruikt voor recreationele doeleinden. Wanneer eencellige bacterieën (gist) in contact komt met suiker, zet het dit om in alcohol. Ethanol is dus een volledig natuurlijk product.

Methanol

Methyl alcohol, kortweg ook methanol genoemd, is een industrieel oplosmiddel waarmee handige producten worden gemaakt. Methanol wordt gebruikt in bijvoorbeeld nagellak remover, printer inkt of antivries middel. Het is zeer giftig voor mensen, zelfs in extreem kleine hoeveelheden.

Isopropanol

De laatste soort is isopropyl alcohol, ook wel bekend als isopropanol. Dit wordt gemaakt vanuit propylene gas en vooral gebruikt als schoonmaakmiddel. Propanyl heeft een sterke desinfecterende werking. Het is niet geschikt voor menselijke inname en erg giftig.

Wat gebeurt er als je pure alcohol drinkt?

Het is erg onverstandig om pure alcohol direct te consumeren. Door het hoge alcoholpercentage van 96%, wordt je slijmvlies aangetast. Dit zorgt voor mogelijk permanente schade aan je slokdarm en maag.

Daarnaast kan het lijden tot een alcoholvergiftiging. Wij raden het daarnaast af om pure alcohol te verdunnen met water. In theorie zou je pure alcohol kunnen verdunnen tot 40% en het dan wodka mogen noemen. Er zit echter wel een verschil tussen verdunde Navimer en wodka. Het grootste verschil is dat wodka een extra smaakbeleving geeft. Bijvoorbeeld door middel van koolstof filtratie of infusie van subtiele smaken.

Navimer Pure Alcohol is gemaakt om een zo neutraal mogelijke smaak te hebben. Het verwateren van Navimer zal dus tot een smaakloze mix leiden. Tenzij je het gaat verwerken in lekkere recepten, zoals dat van limoncello, kruidenlikeur of perenlikeur.

Veelgestelde vragen

Waar kan ik pure alcohol kopen en welk merk biedt een neutrale smaak?

Bij Topdrinks kun je pure alcohol kopen. Ze bieden Navimer Alcool Pur aan, een zuiver distillaat met een alcoholpercentage van 96%. Navimer staat bekend om zijn neutrale geur en smaak.

Hoe maak ik zelf limoncello met Navimer Pure Alcohol?

Om zelf limoncello te maken heb je 1 liter Navimer Pure Alcohol, een fijnschiller, een weckpot van minstens 1 liter, 600 gram suiker en 8 citroenen nodig. Begin met het schillen van de citroenen en vermijd de witte laag. Doe de schillen in de weckpot met de alcohol en laat dit vier weken staan op een donkere plaats, schuddend twee keer per week. Na vier weken maak je een suikersiroop met 1 liter water en 600 gram suiker. Zeef de alcohol om de citroenschillen te verwijderen en combineer met de afgekoelde siroop. Bewaar een week op een koele, donkere plek en daarna in de vriezer voor enkele uren voor het serveren.

Wat zijn de verschillende soorten alcohol en welke zijn veilig voor consumptie?

Er zijn drie soorten alcohol: Ethanol, Methanol en Isopropanol. Ethanol is de enige variant die veilig is voor menselijke consumptie in beperkte hoeveelheden en wordt vaak gebruikt in alcoholische dranken. Methanol en Isopropanol zijn giftig voor mensen en worden gebruikt voor industriële en schoonmaakdoeleinden.

Is het veilig om pure alcohol direct te drinken?

Nee, het is zeer onverstandig om pure alcohol direct te consumeren. Door het hoge alcoholpercentage van 96% kan het slijmvlies worden aangetast, wat mogelijk permanente schade aan de slokdarm en maag kan veroorzaken. Het kan ook leiden tot alcoholvergiftiging. Het verdunnen van Navimer Pure Alcohol met water wordt ook afgeraden, omdat het, in tegenstelling tot wodka, een smaakloze mix zal opleveren. Het is het beste om het te verwerken in recepten zoals limoncello of kruidenlikeur.