Sex On The Beach recept

Recept voor Sex On The Beach

Sex On The Beach is van fruitige cocktail die perfect is voor tijdens een warme zomerdag. Dankzij de frisse en toegankelijke smaak, is het geschikt voor elk moment.

Ingrediënten

Om zelf een heerlijke Sex On The Beach te maken moet je een aantal ingrediënten in huis halen. Wodka vormt de basis van deze cocktail. Je kan het beste kiezen voor een zuivere wodka, zoals Esbjaerg of Grey Goose.

  • 40 ml wodka
  • 40 ml Peachtree
  • 120 ml cranberry sap
  • 40 ml sinaasappelsap
  • Crunched ice

Bereidingswijze

Heb je alle ingrediënten in huis? Dan kan je beginnen met mixen! Met de volgende zes stappen kom je tot een Sex On The Beach:

  1. Voeg de wodka en Peachtree toe aan een cocktailshaker met ijs
  2. Voeg de sinaasappelsap hieraan toe
  3. Schud goed
  4. Schenk de inhoud van de shaker (inclusief ijs) in een longdrinkglas of een hurricaneglas
  5. Schenk langzaam de cranberry juice in het glas zodat er een kleurverloop ontstaat
  6. Garneer met een sinaasappel of cranberry

Hoe serveer je de Sex On The Beach?

De Sex On The Beach cocktail wordt het best geserveerd in een longdrinkglas. Met name een hurricane glas, maakt je perfect serve helemaal af. Deze bolvormige longdrinkglas geeft je cocktail een exotisch accent. Daarnaast komen de felle kleuren van de Sex On The Beach beter tot hun recht.

Een goed longdrinkglas heeft een capaciteit van ongeveer 300-400 ml. Het is de perfecte grootte voor Sex On The Beach. Door het formaat heeft het genoeg ruimte voor de vele ingrediënten, ijs en garnituren.

Wat voor smaak heeft de Sex On The Beach cocktail?

De smaak van de Sex On The Beach cocktail is een combinatie van fruitige smaken. De zure smaak van sinaasappel, bitterheid van cranberry en de zoetheid van de Peachtree vermengt samen tot een gebalanceerd geheel. De wodka geeft een subtiele alcoholische smaak en een lekkere bite. Een perfecte balans van smaken.

Alternatieve variaties van de Sex On The Beach

Wil je experimenteren met fruitsmaken? Er zijn veel interessante variaties op de Sex On The Beach cocktail. We geven je vier leuke variaties om te proberen:

  • Watermelon Sex On The Beach: voeg geraspte watermeloen toe aan het originele recept voor een zoete en frisse twist
  • Strawberry Sex On The Beach: vervang cranberry juice door aardbeiensap voor een zachtere smaak
  • Blue Curaçao Sex On The Beach: voeg Blue Curaçao toe voor een heldere blauwe kleur en een extra zoete smaak
  • Spicy Sex On The Beach: voeg een beetje tabasco of een andere pittige saus toe voor een klein beetje hitte

Probeer deze variaties en ontdek welke je het lekkerst vindt!

Wanneer kan je de Sex On The Beach het beste drinken?

De Sex On The Beach cocktail is ideaal voor zomerse dagen en feestjes met tropische sferen. Het is een populaire cocktail voor feestjes zoals zomerbarbecues, bruiloften en zwembadfeestjes.

Met de felle gele, oranje en rode kleuren is de cocktail een echte eyecatcher. Je kan de zoete en fruitige smaken al inbeelden. De cocktail is ook geschikt voor gelegenheden waar een ontspannen sfeer heerst, zoals een verjaardagsfeest of een casual etentje met vrienden.

Het verhaal achter de Sex On The Beach

Sex On The Beach is een relatief jonge cocktail. De eerste recepten stammen uit de jaren 80 van de vorige eeuw. Waarom het deze erotische benaming heeft, is niet geheel duidelijk.

Het vermoeden gaat, dat de Sex On The Beach is bedacht in Miami, Florida. Een badplaats waar vooral in de zogeheten Spring Break veel romantiek plaatsvindt. Dit, in combinatie met de vele stranden in Miami, brengt je al snel tot de naam van deze populaire cocktail.