Pornstar Martini recept

Recept voor Pornstar Martini

De Pornstar Martini cocktail is een populaire keuze onder de trendy drankjes. Het is een veelzijdige cocktail, dat op veel gelegenheid geschikt is. Denk bijvoorbeeld aan een formeel feest of een casual borrel.

Ingrediënten

Om zelf een heerlijke Pornstar Martini te maken moet je een aantal ingrediënten in huis halen. Wodka vormt de basis van deze cocktail. Je kan kiezen voor een zuivere wodka, zoals Esbjaerg of Grey Goose.

 • 60 ml wodka
 • 30 ml Passoã Passion Drink
 • 15 ml limoensap
 • 15 ml vanillesiroop
 • Gedroogde passievrucht
 • IJsklontjes

Bereidingswijze

Heb je alle ingrediënten in huis? Dan kan je beginnen met mixen! Met de volgende zes stappen kom je tot een Pornstar Martini:

 1. Snijd de passievrucht in 2 helften
 2. Bewaar één helft voor garnering, de andere kant schep je leeg en stop je in een cocktailshaker
 3. Vul de cocktailshaker verder met ijs, wodka, Passoa, limoensap en vanillesiroop.
  Schud stevig voor ongeveer 10 seconden
 4. Giet de inhoud door een fijn zeefje in een Martini glas
 5. Garneer met een gedroogde passievrucht

Hoe serveer je de Pornstar Martini?

Wist je dat de Pornstar Martini geserveerd wordt in een speciaal glas? Een Martini glas is de meest gebruikelijke vorm. Dit glas is specifiek ontworpen voor cocktail dranken en zorgt voor een optimale presentatie van de cocktail. Proost met stijl en serveer deze heerlijke cocktail in een Martini glas.

Maak je glas verder af met de juiste garnering. De Pornstar Martini heeft een tropische uitstraling door de oranje kleur. Door het met een halve passievrucht te garneren, versterkt dit gevoel.

Wanneer kan je de Pornstar Martini het beste drinken?

De Pornstar Martini wordt vaak gedronken als een aperitief, voordat het hoofdgerecht wordt geserveerd. Perfect voor een formeel diner of een chic feest. Ook geschikt voor een casual borrel met vrienden.

Pornstar Martini varianten

Op zoek naar interessante variaties op de Pornstar Martini? Je kan de smaak al snel eigen maken, met klein aanpassingen. Hier een paar alternatieve recepten:

 • Gebruik vanille wodka, bijvoorbeeld Absolut Vanilia, als alternatief voor de vanillesiroop
 • Voeg 2 cl vanillesiroop toe aan de standaard recept voor een nog romige vanille smaak
 • Gebruik ananassap in plaats van limoensap voor een frissere smaak
 • Serveer de Pornstar Martini met een glaasje prosecco, voor een extra feestelijke ervaring

Voedingswaarde van de Pornstar Martini

Een serve van 100 ml Pornstar Martini bevat ongeveer 200 calorieën. Bovendien bevat het 14 gram suiker. Houd er wel rekening mee dat cocktails vaak calorieërijk zijn, dus drink met mate.

Wanneer kan je de Pornstar Martini het beste drinken?

De Pornstar Martini wordt vaak gedronken als een aperitief, voordat het hoofdgerecht wordt geserveerd. Perfect voor een formeel diner of een chic feest. Ook geschikt voor een casual borrel met vrienden.