Recept voor Pimm's Cup

Proost op een zonnige dag met deze verfrissende Pimm's Cup! Deze klassieke cocktail, met zijn wortelachtige smaak en vrolijke kleur, is een favoriet in de zomermaanden. Maar er is meer achter deze drank dan alleen een lekkere smaak. In dit artikel ontdek je alles over de historie van de Pimm's Cup, hoe je hem het beste kunt bereiden en welke variaties er op deze klassieker bestaan.

Ingrediënten

Om zelf een heerlijke Pimm’s Cup te maken moet je een aantal ingrediënten in huis halen. Pimm’s Cup ginlikeur vormt logischerwijs de basis van deze cocktail. 

 • 60 ml Pimm's No. 1
 • 150 ml tonic water
 • Schijfjes limoen
 • Aardbeien
 • Schijfjes sinaasappel
 • Schijfjes komkommer
 • Muntblaadjes
 • Crunched ice

Let op: deze hoeveelheden zijn slechts een richtlijn, u kunt de hoeveelheid ingrediënten aanpassen naar eigen smaak.

Instructies

Heb je alle ingrediënten in huis? Dan kan je beginnen met mixen! Met de volgende zes stappen kom je tot een Pimm’s Cup:

 1. Snijd al het fruit in fijne schijfjes
 2. Begin met het vullen van een longdrinkglas de schijfjes limoen, sinaasappel, komkommer en aardbeien
 3. Voeg crunched ice toe aan het glas
 4. Voeg 60 ml Pimm's No. 1 toe aan het glas
 5. Voeg 150 ml tonic water toe en roer zachtjes
 6. Serveer meteen en geniet van uw Pimm's Cup!

Een Pimm's Cup wordt gewoonlijk geserveerd in een longdrinkglas. Zo'n glas heeft een capaciteit van ongeveer 300ml tot 400ml. Een perfecte grootte voor een Pimm's Cup. Dat komt omdat het een goede balans geeft tussen de hoeveelheid ijs, Pimm's No. 1 en tonic.

Longdrinkglazen zijn breed genoeg om verschillende garneringsingrediënten te kunnen plaatsen. Denk aan visueel aantrekkelijk dingen zoals schijfjes citroen, sinaasappel, komkommer en/of muntblaadjes.

Een Pimm's Cup is een populaire drank vooral tijdens de zomermaanden. De frisse en tintelende smaak maakt het geschikt voor gelegenheden zoals tuinfeesten, picknicks, barbecue's en andere buitenevenementen. De verfrissende smaak en heldere oranjekleur van de cocktail zorgen ervoor dat het visuele plaatje helemaal compleet is.

Daarnaast is de Pimm's Cup ook populair tijdens sportevenementen, zoals het Wimbledon tennistoernooi, waar het vaak wordt geserveerd als een officiële drank.

Een Pimm's Cup heeft een unieke smaak die wordt beschreven als fruitig, kruidig en wortelachtig. Pimm's No. 1, de basis van de cocktail, is een op gin gebaseerde likeur die is gemaakt van een geheim recept van kruiden, specerijen, fruit en wortels. De smaak is versterkt door het toevoegen van tonic water dat een lichte bitterheid en prikkelende smaak geeft.

Garnering met citroen, sinaasappel, komkommer en muntblaadjes voegen een verfrissende smaak toe aan de cocktail. De smaak van de Pimm's Cup is subtiel. Je proeft een aangename balans tussen zoet en zuur, met hints van kruiden en specerijen, die het een aangename en verfrissende cocktail maken.

Het originele Pimm's Cup recept is heerlijk en tijdloos. Wil je eens iets anders proberen? Er zijn veel verschillende variaties van de Pimm's Cup die je kunt maken. Hier zijn enkele populaire alternatieven:

 • Pimm's Cup met ginger ale. Gebruik ginger ale in plaats van tonic water. Je krijgt een cocktail met meer bite en een hint van gember.
 • Pimm's Cup met basilicum of munt. Voeg verse basilicum of munt toe aan de Pimm's Cup voor een extra frisse smaak.
 • Pimm's Cup met wijn. Voeg een scheut witte wijn toe aan de Pimm's Cup. Afhankelijk van de soort wijn, krijg je lekkere fruitige cocktail.
 • Pimm's Cup met frisdrank. Gebruik Sprite of 7-up voor een zoetere smaak en een lekkere tinteling van de prik.
 • Pimm's Cup met Cider. Gebruik cider in plaats van tonic voor een fruitige appelsmaak en een extra toevoeging van bubbels.

De basis van de Pimm's Cup is ontstaan in het Verenigd Koninkrijk, in de jaren 1850. Het werd bedacht door James Pimm, een Londonse kastelein die een gin-gebaseerde likeur creëerde die bekend stond als Pimm's No. 1. De likeur was gemaakt van een geheim recept van kruiden, specerijen, fruit en wortels.

James Pimm begon de likeur te verkopen in kleine flessen en het werd snel een populaire drank in London. Later, in de jaren '20 van de 20ste eeuw, werd Pimm's No. 1 gecombineerd met tonic water, sinaasappel en andere ingrediënten om de Pimm's Cup te creëren.

De Pimm's Cup werd een populaire drank in het Verenigd Koninkrijk en heeft zich in de loop van de tijd verwikkeld met de Britse cultuur. Het is daar nog steeds een zeer populaire drank, vooral tijdens de zomermaanden. Het wordt vaak geserveerd tijdens sportevenementen, zoals de Wimbledon tennistoernooi en andere gelegenheden.

Ontdek andere interessante blog artikelen