Passoa Fresh

Passoa Fresh Recept

Heb je zin in zomer in een glas? Laat je betoveren door de Passoa Fresh, een verleidelijke cocktail die je zintuigen prikkelt met zijn levendige kleuren en verfrissende smaak. Met een perfecte mix van passievrucht en sinaasappel brengt deze tropische traktatie je direct naar zonnige stranden en exotische bestemmingen. Ontdek het geheim achter deze zomerse favoriet en creëer je eigen meesterwerk thuis.

Ingrediënten

Om een verfrissende Passoa Fresh te bereiden, hebt u de volgende ingrediënten nodig:

 • 50 ml Passoa passievruchtlikeur
 • 100 ml sinaasappelsap
 • 15 ml suikersiroop (1:1 verhouding van suiker en water)
 • 15 ml vers limoensap
 • Ijsblokjes
 • Partje sinaasappel (voor garnering)

Instructies:

 

 1. Vul een shaker met ijsblokjes.
 2. Voeg de Passoa passievruchtlikeur, sinaasappelsap, suikersiroop en vers limoensap toe.
 3. Goed schudden tot het gekoeld is.
 4. Zeef het mengsel in een gekoeld glas gevuld met ijs.
 5. Garneer met een partje sinaasappel.

In welk glas wordt een Passoa Fresh geserveerd?

Een Passoa Fresh cocktail wordt doorgaans geserveerd in een gekoeld highballglas of een tumblerglas.

Hoe smaakt een Passoa Fresh? 

De Passoa Fresh cocktail biedt een perfecte balans tussen zoet en zuur, waarbij de levendige passievruchtensmaak van Passoa doordringt door de frisheid van het sinaasappelsap. De suikersiroop geeft de cocktail een zachte, licht zoete textuur, terwijl het verse limoensap een verfrissende zuurgraad toevoegt.

Alternatieve varianten van Passoa Fresh

 
De Passoa Fresh cocktail is een wereldwijde favoriet. Op zoek naar iets vergelijkbaars, maar toch anders? Hier zijn enkele alternatieve suggesties:

 1. Passion Fizz - Een populaire passievruchtcocktail. Voeg wat bruisend water toe aan de Passoa Fresh voor een sprankelende twist.
 2. Tropical Sunrise - Vervang het sinaasappelsap door ananassap en voeg een scheutje grenadine toe voor een tropische verrassing.
 3. Passoa Mojito - Een zomerse variant op de klassieke Mojito. Voeg Passoa toe aan je traditionele Mojito-mix van munt, limoen en bruisend water.
 4. Caribbean Cooler - Rum, kokoswater en ananassap voor een exotische, verfrissende cocktail.
 5. Passoa Margarita - Vervang de tequila in een klassieke Margarita door Passoa voor een zoete en fruitige variant.

Geschiedenis van Passoa

Passoa is een levendige passievruchtlikeur afkomstig uit Frankrijk, die bekend staat om zijn intense en verfrissende tropische smaak. De likeur is gemaakt van echte passievruchtensap en heeft een heldere, oranje kleur die elke cocktail een opvallende uitstraling geeft. Passoa wordt geproduceerd door het gerenommeerde bedrijf Lucas Bols, dat een rijke geschiedenis heeft in het creëren van hoogwaardige likeuren. Deze passievruchtlikeur is een favoriet bij bartenders wereldwijd vanwege zijn veelzijdigheid en de unieke, exotische twist die het aan elke drank toevoegt. Passoa biedt een hoogwaardige drinkervaring die perfect is voor zomerse cocktails en verfrissende mixdrankjes.