Mojito recept

Recept voor Mojito

Misschien wel de lekkerste cocktail die er is: de Mojito! Deze klassieker heeft de verfrisse smaken van limoen en munt. Een perfecte mix van zoet, zuur en bitter. Een echte aanrader voor een gezellige zomeravond.

Ingrediënten

Om een heerlijke Mojito te maken, heb je een paar ingrediënten nodig. Witte rum is de basis van deze cocktail. Wij raden een milde witte rum aan, zoals Bacardi Carta Blanca of Havana Club 3 Years.

  • 60 ml witte rum
  • 15 ml limoensap
  • 15 ml suikersiroop
  • 8 verse muntblaadjes
  • 150 ml bruiswater
  • IJsblokjes
  • Limoenschijfjes en muntblaadjes voor decoratie

Bereidingswijze

Heb je alle ingrediënten? Dan kun je beginnen met mixen! Volg deze acht stappen om een Mojito te maken:

  1. Giet 60 ml witte rum in een longdrinkglas
  2. Vul tot de helft met gemalen ijs
  3. Plet de muntblaadjes met een stamper en stop ze in het glas
  4. Voeg het limoensap en de suikersiroop toe
  5. Roer enkele seconden goed door
  6. Voeg 150 ml bruiswater toe aan het glas
  7. Garneer met een schijfje limoen en extra muntblaadjes
  8. Serveer direct en geniet van je zelfgemaakte Mojito!

Hoe smaakt een Mojito?

De Mojito is een koele cocktail met een perfecte balans van zoet, zuur en bitter. Hij heeft de verfrissende smaak van limoen en munt, met de subtiele zoetheid van suiker. Witte rum voegt een licht alcoholische smaak toe. Tonicwater of bruiswater zorgt voor een subtiel bruisende finishing touch. Probeer een Mojito en ontdek de smaak zelf!

Als je de Mojito zelf bereidt, heb je meer vrijheid om te experimenteren. Voeg limoensap of suikersiroop toe. Je zult ontdekken welke Mojito het beste bij jouw voorkeuren past.

Hoe smaakt een Espresso Martini?

Als je van koffie houdt en op zoek bent naar een krachtige cocktail met een unieke smaak, dan is de Espresso Martini een geweldige keuze. Een Espresso Martini bundelt de smaken van wodka, espresso en likeur. De espresso geeft de cocktail een rijke, volle smaak met tonen van chocolade en karamel. De wodka zorgt voor een subtiele alcoholische smaak en een vollere body. De koffielikeur geeft een zoetheid aan de cocktail, evenals een extra koffie aroma.

Interessante Mojito varianten

Op zichzelf is de Mojito al een heerlijke mix. Zin om eens iets anders te proberen? Er zijn veel variaties. Probeer bijvoorbeeld eens een :

  • Mango Mojito: voeg gepureerde mango toe voor een zoete smaak
  • Frambozen Mojito: vervang het limoensap door frambozensap voor een fruitige touch
  • Spicy Mojito: voeg een snufje cayennepeper toe voor een pittige smaak
  • Aardbeienmojito: vervang de limoen door aardbeien voor een zoete smaak. Mix en match, experimenteer met smaken en ontdek je favoriete variatie

Waar komt de naam Mojito vandaan?

De naam Mojito komt waarschijnlijk van de Spaanse woorden "mojadito" of "mojado", wat "vochtig" of "nat" betekent. Het verwijst naar de vochtige rand van het glas die wordt veroorzaakt door het gebruik van limoensap.

De Mojito ontstond in Cuba in de 16e eeuw. Het was oorspronkelijk een medicijn voor arbeiders op suikerrietplantages. Kalk en munt werden gebruikt om arbeiders te beschermen tegen ziekten als malaria en dysenterie.

In de jaren 1920 werd de Mojito een populaire cocktail in Havana. De hoofdstad van Cuba. Een eiland waar veel klassieke cocktails werden geboren. Sindsdien is de cocktail over de hele wereld populair geworden.

Voedingswaarde van de Mojito

De Mojito is een verfrissende cocktail die relatief weinig calorieën bevat. Limoen en munt bevatten vitamine C, wat goed is voor het immuunsysteem. Suiker geeft je energie. Maar te veel suiker is niet goed voor je gezondheid. Geniet dus verantwoord van je favoriete cocktail.