Hoe maak je de perfecte thuisbar?

Heb jij altijd al je eigen bar willen hebben? Zo kun je te allen tijde vrienden uitnodigen voor een gezellig drankje! Wij leggen je in dit artikel uit hoe je dit kunt realiseren en waar je op moet letten. Of je nou een hele verbouwing van plan bent of het toch liever simpel wilt houden, wij vertellen je wat je kan doen.

Hoe ga je jouw bar bouwen?

Wil je graag groot uitpakken? Dan is het van belang dat je de bar aanpast aan de grootte van de ruimte. Ook is het slim om van te voren te bedenken met hoeveel mensen je hier verwacht te zitten. De bar zelf is vrij gemakkelijk te maken.

Zorg aller eerst voor een mooi voetstuk in de gewenste lengte en breedte. Ga vervolgens de gewenste hoogte in en maak dit desnoods steviger door het toevoegen van extra planken aan de binnenkant. Denk ook na over de toevoeging van opbergruimtes voor accessoires en drankflessen bijvoorbeeld, Wanneer je deze basis hebt, kan het belangrijkste natuurlijk niet ontbreken.

Zorg voor een mooi tafelblad, het liefst iets groter dan de lengte en breedte van de bar zelf, en maak hier een opening in voor bijvoorbeeld een wasbak of een bier tap.

Mocht je nou geen ruimte vrij hebben voor een eigen thuisbar, dan kan je natuurlijk ook altijd een mini bar maken in de woonkamer of keuken bijvoorbeeld. Er zijn genoeg bartafels te verkrijgen online die je zo kan verplaatsen en die ook voldoende opbergruimtes hebben voor baraccessoires en drankflessen. 

Verlichting en decoratie

Goede sfeerverlichting onder het genot van je favoriete drankje mag natuurlijk niet ontbreken. Hierom geven wij je wat voorbeelden / tips voor het creëren van een heerlijke sfeer. Tegenwoordig is het erg populair om een paar mooie hanglampen boven de bar te hangen.

Tip: gebruik hiervoor lampen die niet al te fel zijn, maar een wat doffere, gele kleur hebben.

Zoek bijvoorbeeld is naar industriële hanglampen, deze zijn perfect voor deze doeleinden, je zult zien dat er een enorm assortiment aan opties verschijnt. Verder wordt er als decoratie regelmatig gebruik gemaakt van RGB Led strips of bijvoorbeeld bordjes of decoratiemateriaal met verlichting er in. De LED strips zijn perfect om langs de randen van de bar te plakken of achter de opberglades of koelkast bijvoorbeeld.

Voor de overige decoraties kan je zo creatief zijn als je zelf wel. Vaak worden er lichtgevende borden van favoriete drankmerken gebruikt of stellen mensen bijzondere drankflessen ten toon door hier een RGB lamp onder/achter te leggen of deze op een mooi statief te plaatsen op de bar.

Hier bij Topdrinks hebben we veel bijzondere flessen, dus neem hier vooral een kijkje als dit jou tof lijkt.

Meubels en andere apparatuur

Na het aankleden van je thuisbar, is het plaatje natuurlijk nog niet compleet. Allereerst is het natuurlijk van belang dat je zitplaatsen hebt. Zo zijn er simpele houten barkrukken als goedkope optie, functionele barkrukken die bijvoorbeeld lichtgewicht zijn of over een voetsteun / hoogteverstelling beschikken of misschien wil je juist graag onderscheiden met echte eyecatchers.

Voor elke persoon en situatie is er een geschikte optie beschikbaar. Sta bij het kiezen van je zitplaatsen vooral goed na over hoe er mee om zal worden gegaan. Zijn jouw bezoekers zuinig op je nieuwe barkrukken? Moet je de barkrukken vaak verplaatsen? Waar moeten je nieuwe barkrukken over beschikken? Naast de zitplaatsen zijn er nog veel meer dingen waar je over na kunt denken. Om een aantal voorbeelden te geven:

  •          Koelkast, voor het koud bewaren van al je favoriete drankjes en likeuren
  •          Wasbak, voor het schoonmaken van je glazen, roerlepels, etc.
  •          Bier tap, Ideaal voor wanneer je aan veel mensen gaat schenken.
  •          Glazenrek, perfect om je verschillende glazen in op te bergen en ten toon te stellen
  •          Drankfles Display, Deze zijn er in alle vormen en maten. Perfect om Jouw favoriete drankflessen ten toon te stellen.
    (Bekijk ons assortiment premium flessen of bijzondere flessen)
  •          Druipmatten / Viltjes,Deze vangen de gemorste alcohol op en houden jouw bar schoon. 

En de beste drankjes natuurlijk!

Een bar is natuurlijk niet compleet zonder de juiste drankjes. Hier bij Topdrinks hebben er een enorm assortiment dranken en likeuren. Whisky’s, rum, gin, wodka, wijn of bier, we hebben het allemaal! Mocht je nou graag meer willen weten over de verschillende soorten dranken, bekijk dan eens onze blog. Hierop staan verschillende artikelen om inspiratie op te doen. Verder staan er op onze categoriepagina’s ook nog een hele hoop informatie over de verschillende soorten dranken boven- en onderaan de pagina.

Of bekijk hier onder een aantal van onze topproducten:

Ontdek andere interessante blog artikelen