Long Island Iced Tea recept

Recept voor Long Island Iced Tea

Proost op de ultieme party-cocktail: de Long Island Iced Tea! Met de perfecte combinatie van bijna elke denkbare drank, een absolute must-try voor elke feestganger.

Ingrediënten

Een Long Island Iced Tea wordt gemaakt met de volgende ingrediënten:

  • 15 ml gin
  • 15 ml tequila
  • 15 ml wodka
  • 15 ml rum
  • 15 ml Triple Sec
  • 22,5 ml limoensap
  • Cola

Bereidingswijze

Heb je alle ingrediënten in huis? Dan kan je beginnen met mixen! Met de volgende acht stappen kom je tot een Long Island Iced Tea:

  1. Vul een shaker met ijs
  2. Voeg de gin, tequila, wodka, rum en Triple Sec toe aan de shaker
  3. Voeg 22,5 ml limoensap toe aan de shaker
  4. Shaken totdat de shaker koud aanvoelt
  5. Vul een longdrinkglas met ijs
  6. Giet het mengsel van de shaker in het longdrinkglas
  7. Voeg cola toe totdat het glas bijna vol is
  8. Roer voorzichtig om alles te mengen

Serveer onmiddellijk en geniet van uw Long Island Iced Tea!

In welk glas serveer je een Long Island Iced Tea?

Een Long Island Iced Tea wordt gewoonlijk geserveerd in een longdrinkglas. Dit is een lang en breed glas waar veel in kan. Dat moet ook wel met de Long Island Iced Tea.

De grootte van het glas geeft ook ruimte aan ijs en garnering. Je kan je cocktail dus visueel appetijtelijk maken dankzij dit glas.

Voor welke gelegenheid is een Long Island Iced Tea geschikt?

Een Long Island Iced Tea is een populaire cocktail en een echte party-drank. Daarom wordt het vaak geserveerd op feestjes en bij gelegenheden waar men zich wil ontspannen en plezier wil hebben. Deze cocktail is bekend om zijn zoete smaak en zijn alcoholpercentage, wat hem ideaal maakt voor een breed scala aan gelegenheden, zoals:

  • Huisfeesten.: De Long Island Iced Tea is een populaire keuze voor verjaardagsfeestjes, huwelijksfeestjes, zomerbarbecues en andere sociale gelegenheden
  • Strandfeesten. Deze cocktail is een populaire keuze voor feestjes aan het strand, omdat hij koel en verfrissend is en past bij een ontspannen sfeer
  • Bar en clubfeesten. De Long Island Iced Tea wordt vaak geserveerd in bars en clubs, omdat het een sterk drankje is dat snel kan worden gemaakt

Waar smaakt een Long Island Iced Tea naar?

Een Long Island Iced Tea heeft een combinatie vanzoete en zure smaken. Je proeft tonen van citroen, cola en wodka. Het drankje wordt vaak gemaakt met een combinatie van wodka, gin, rum, tequila, triple sec en limonade. Het geheel wordt nog frisser gemaakt door er cola aan toe te voegen. Dit geeft de drank een unieke smaak die zowel zoet, fruitig als sterk is.

Het verhaal achter de Long Island Iced Tea

De oorsprong van de Long Island Iced Tea is omstreden. Er zijn verschillende verhalen over waar en wanneer het drankje is ontstaan. Één van de verhalen suggereert dat het drankje in de jaren '20 werd gemaakt in de Amerikaanse stad Long Island. Dit ligt vlak naast New York City. Het verhaal stelt dat een barman op een creatieve manier van zijn overvoorraad van alcoholische dranken af wou.

Andere verhalen suggereren dat het drankje al eerder in de jaren '10 of '20 in andere delen van de Verenigde Staten werd gemaakt. Wat de oorsprong ook mag zijn, het is wel bekend dat de Long Island Iced Tea een populaire cocktail is geworden.