De perfecte dranken voor tijdens Pasen
Hoe breng jij het Paasweekend door? Gezelligheid en samen zijn staat centraal tijdens deze feestdagen. We hebben per dagdeel de meest geschikte dranken opgesomd.
Inhoudsopgave
11:00 uur - Paasbrunch
Pasen vindt plaats op een zondag en wat is er mooier dan brunchen op deze ochtend. Kom samen met familie of vrienden om Pasen te vieren. Een Paasbrunch waar champagne niet mag ontbreken, als je het ons vraagt.
14:00 uur - Wandeling of Paaseierenjacht
Na een uitgebreide brunch is het eindelijk tijd voor een wandeling. Een traditie die elk jaar terugkeert: de Paaseierenjacht. Het is leuk om na de Paasbrunch naar buiten te gaan. Na de uitgebreide brunch kan het geen kwaad om deze buitenactiviteit samen met de kinderen te doen!
16:00 uur - Koffie en gebak
Na de Paaseierenjacht verdien je een pauze en kun je met volle teugen genieten van de Paastaart. Als je aan taart denkt, denk je aan koffie. En als je aan koffie denkt, denk je aan koffielikeur. We hebben onze favorieten op een rijtje gezet. Verras je familie of vrienden met een (koffie)likeur die ze nog niet kennen. Wie weet voeg je een nieuwe traditie toe aan Pasen.
19:00 uur - Chique diner
Voor, tijdens of na de maaltijd kan je een verscheidenheid aan drankjes bestellen. Het is helemaal aan jou. Om iedereen tevreden te houden, hebben we een paar drankjes op een rijtje gezet die je zullen inspireren voor een heerlijk paasdiner. Kies je voor champagne tijdens de maaltijd of een limoncello na de maaltijd?
21:00 uur - Gezellig nazitten
Wat is er fijner dan na het eten op de bank te zitten met een heerlijke whisky. Je bent uitgeput van een drukke dag en kunt nu ontspannen met een van je favoriete whisky's. We geven je wat inspiratie voor whisky's die je stiekem niet wilt delen.
De beste cocktail voor tijdens Pasen: Easter Mimosa
Voor tijdens Pasen is een lichte en frisse cocktail het meest geschikt. Een Easter Mimosa past uitstekend bij de feestelijkheid van pasen en bij het lente seizoen.
De Easter Mimosa is op basis van Prosecco, wat het een sprankelende en vrolijke cocktail maakt. Dit is hoe je em maakt:
Ingrediënten
- Prosecco of een andere mousserende wijn
- Sinaasappelsap
- Een scheutje grenadine voor kleur en een zoete toets
- Verse bessen (frambozen, aardbeien of bosbessen) en/of een takje munt voor decoratie
Instructies
Alle ingrediënten in huis? Dan kunnen we aan de slag!
- Vul een champagnefluit voor ongeveer 2/3 met gekoelde Prosecco
- Voeg sinaasappelsap toe tot bijna vol
- Giet voorzichtig een beetje grenadine in het glas; deze zal naar de bodem zinken en zorgen voor een mooi kleurverloop
- Garneer met verse bessen en eventueel een takje munt
Je heerlijke Paascocktail kan geserveerd worden.