Bloody Mary recept

Bloody Mary recept

Ook bekend als de perfecte brunchgenoot: de Bloody Mary! Gemaakt van wodka,tomatensap en een reeks kruiden, is deze fruitige cocktail een publiekstrekker. Benieuwd hoe je deze heerlijke cocktail zelf maakt? Ontdek alles over de Bloody Mary in dit artikel.

Ingrediënten

Om zelf een heerlijke Bloody Mary te maken, heb je een paar ingrediënten nodig. Wodka is de basis van deze cocktail. Je kunt het beste kiezen voor een zuivere wodka, zoals Esbjaerg of Grey Goose.

 • 60 ml wodka
 • 120 ml tomatensap
 • 20 ml citroensap
 • 2 tot 4 druppels Worcestershiresaus
 • 1/4 theelepel Tabasco (naar smaak)
 • 1/4 theelepel zout
 • versgemalen zwarte peper (naar smaak)

Bereidingswijze

Heb je alle ingrediënten? Dan kun je beginnen met mixen! De volgende vijf stappen helpen je bij het maken van een Bloody Mary:

 1. Giet de wodka in een shaker of cocktailglas
 2. Voeg het tomatensap, citroensap, Worcestershiresaus, Tabasco, zout en zwarte peper toe
 3. Roer of schud tot de ingrediënten goed gecombineerd zijn
 4. Vul het glas met ijs en giet het mengsel erover
 5. Garneer met een stengel bleekselderij en een schijfje limoen of citroen (optioneel)

Serveer de Bloody Mary onmiddellijk en geniet!

In welk glas serveer je een Bloody Mary?

Een Bloody Mary wordt meestal geserveerd in een hoog glas, zoals een highballglas. Dit is een hoog, breed glas dat geschikt is voor grote hoeveelheden vloeistof, zoals een Bloody Mary cocktail. Dit glas maakt het gemakkelijker om de cocktail te mixen en te garneren met groenten zoals selderijstengels.

Hoe smaakt een Bloody Mary?

De smaak van een Bloody Mary wordt gedomineerd door tomatensap en citroensap. Zij geven het een fruitige smaak met een licht zure nasmaak. De toevoeging van wodka geeft het mengsel een bijtende smaak.

Het basisrecept bevat ook kruidige smaken zoals tabasco, zwarte peper en Worcestershiresaus. Het resultaat is een zeer smakelijke cocktail met een fruitige smaak.

Bloody Mary variaties

Op zoek naar een Bloody Mary met een creatieve twist? Er zijn veel variaties op de Bloody Mary die je kunt maken. Hier zijn een paar voorbeelden:

 • Bloody Maria. Vervang de wodka door teqilla om een Bloody Maria te maken
 • Bloody Peach. Voeg perziklikeur of perzikensap toe aan het recept. Dit zorgt voor een nog fruitigere versie van de Bloody Mary
 • Bloody Mary met wasabi. Voeg wasabi toe voor een hete en pittige Bloody Mary
 • Bloody Mary met gin. Voeg gin toe in plaats van wodka voor een botanische smaak. Je kunt kiezen voor pittige of fruitige gins
 • Sake Bloody Mary. Voeg sake toe in plaats van wodka voor een Japanse twist

De geschiedenis van de Bloody Mary

Er bestaan verschillende verhalen over de oorsprong van de Bloody Mary. Wij beschrijven de twee meest plausibele verhalen. De eerste Bloody Mary dateert uit de jaren 1920 of 1930. De eerste Bloody Mary werd gemaakt door barman Fernand Petiot in een bar in Parijs. Hij mengde wodka met tomatensap, Worcestershire saus, Tabasco en andere kruiden en noemde het Red Snapper. Toen de cocktail in de Verenigde Staten werd geïntroduceerd, werd de naam veranderd in Bloody Mary.

Een andere versie suggereert dat de Bloody Mary is ontstaan uit de Tomato Juice Cocktail. Dit was een populaire drank in het begin van de 20e eeuw, rond 1900. Enkele jaren later werd dit mengsel omgezet in een Bloody Mary door er wodka aan toe te voegen. De drank werd steeds populairder na de Russische revolutie.

In ieder geval is de Bloody Mary een populaire cocktail geworden. Hij wordt overal ter wereld gedronken en gedronken. De Bloody Mary is vooral bekend als brunchcocktail of als decompressiedrankje na een feestje.

Wat zijn geschikte gelegenheden voor de Bloody Mary?

De Bloody Mary is een populaire brunchcocktail. Het is dan ook een ideale middagcocktail. Hij is daarom geschikt voor gelegenheden als een weekendbrunch of een laat ontbijt. Het is ook een populaire cocktail voor feestelijke gelegenheden zoals bruiloften, partijen en sociale bijeenkomsten. De fruitige smaak maakt het een toegankelijke cocktail.