Deze likeuren houden jou warm tijdens de winter!

Deze likeuren houden jou warm tijdens de winter!

Brr, de winter kan soms zo koud zijn! De snijdende wind in je gezicht, koude tenen en handen.. Maar gelukkig kan een kachel, thee of een lekkere borrel je warm houden. Oké, nu je aan een borrel denkt kan je het ook niet meer loslaten, toch? Geeft niks, wij herkennen dit! Wat zijn nu de lekkerste likeuren voor in de winter? Dat hebben wij voor je uitgezocht! Lees je mee?

Hiermee zit je altijd goed: Cointreau

Hmm, een goede Cointreau mag en kan absoluut niet ontbreken deze winter. Cointreau is namelijk, zoals de naam al doet vermoeden, een Franse drank met team van bitter en zoet Voor deze sinaasappelsmaak worden alleen de schillen gerbuitk van maar liefst vijf verschillende sinaasappelsoorten.Deze schillen worden gedroogd in de zon.

Je zou denken dat deze heerlijke likeur alleen voor de zomer is, maar de Cointreau is een echt tropisch cadeautje voor in de winter. Zo geniet je nog even met een heerlijke likeur van de zomer. Lekker, toch?

Cointreau

Amaretto: de lekkerste wintervriend die je je kan bedenken!

Amaretto Topdrinks

Een bekend drankje voor de winter is natuurlijk Amaretto. Amaretto komt van origine uit Italië. Heerlijk met een bitterkoekje overigens! In een Italiaanse margarita kom je dus sowieso Amareto tegen.

Amaretto heeft een zoete amandelsmaak en is daarom erg veelzijdig voor verschillende cocktails. Voor in de winter kunnen we je aanraden om Amaretto lekker als toetje te drinken na de maaltijd. Een heerlijke afzakker, geloof ons!

Niet weg te denken tijdens de winter: Koffielikeur

De dagen worden korter en donkerder, maar cocktails mogen in de winter juist wat voller worden! Denk maar aan heerlijke cocktails met noten. Of… een heerlijke koffielikeur zoals Baileys, Kahlua of Boomsma koffielikeur.

De koffielikeur van Boomsma wordt bijvoorbeeld gemaakt met verse Arabica bonen. Van échte Cold Brew koffie trouwens! Zo heeft de Boomsma koffielikeur een lange, zachte afdronk met tonen van sinaasappel. Wat ook heel lekker is, is om koffielikeur toe te voegen aan je dessert. Lekker twee bolletjes vanilleroomijs met daar overheen wat koffielikeur. Hmm, lekker om je maaltijd mee af te sluiten!

Coffee likeur topdrinks

Een heerlijke afsluiter: Disaronno

Disaronno

Wie zegt dat je alleen in de avond mag drinken? Disaronno is bij uitstek geschikt om een heerlijk ontbijtdrank van te maken! Maak een kopje koffie en schenk hier eierpunch, magere melk en een shotglaasje Disaronno in. Voor een feestelijk effect doe je er nog een toefje slagroom bovenop. Zo begint je dag natuurlijk wel héél lekker!

Disaronno maakt trouwens verschillende likeuren, te herkennen aan de mooie, amberachtige kleur. Ze hebben prachtige flessen, waardoor het ook een leuk cadeau is om te geven. Oh ja! Wat ook leuk is om te weten is dat de eerste fles een klassiek uiterlijk heeft en dateert uit de tijd toen de flessen nog in een kleine werkplaats werden gemaakt. In de loop van de tijd heeft de fles een steeds meer exclusievere uitstraling gekregen.

 

 

Deze vier heerlijke likeuren zorgen ervoor dat jij er lekker warm bij zit deze winter! Natuurlijk scoor je ze allemaal gemakkelijk via topdrinks.nl. Razendsnel geleverd, wanneer je vóór 22:00 uur op een werkdag bestelt, heb je jouw favoriete drank de volgende dag al in huis! Ideaal toch?