De beste halloween drankjes voor jouw spooky party

De beste Halloween drankjes voor jouw spooky party

Het is al bijna weer Halloween en dat betekent Party Time! En op elk fatsoenlijk feestje heb je natuurlijk een breed aanbod aan drankjes. Weet je nog niet zo goed welke drankjes je moet gaan maken? Wij hebben de beste Halloween drankjes voor jou uitgezocht.

Eyeball punch: niet te missen op jouw feestje

Als eerste moet er sowieso een eyeball punch aanwezig zijn. Deze eyeball punch zal helemaal passen op je creepy snack tafel, en is veel makkelijker te maken dan je denkt!

Ingrediënten voor ongeveer 20 glazen:

 • Twee blikken met lychees in siroop (iets meer dan 1 kg)
 • 150 gram blauwe bessen
 • 1 L ginger ale
 • 3 L cranberry sap
 • 500 ml wodka

Stappen:

 1. Stop in elke lychee een blauwe bes, dit zijn de ogen.
 2. Doe de lychees cranberry sap, ginger ale, wodka en het siroop van de lychees in een grote schaal en roer het door elkaar.

Door middel van een grote soeplepel kunnen de partygangers zelf een glas vullen.

Tip: Om je schaal extra thematisch te maken kan je ook nog rode foodcoloring gebruiken op de lychees en latex handschoenen vullen met water. Laat de handschoenen voor minimaal vier uur invriezen of doe ze de avond van te voren in de vriezer. Om het ijs makkelijker uit de handschoen te halen kan je er eerst warm water over laten stromen. Zorg er wel voor dat het handschoenen zijn zonder poeder. Voor een leuk stoom effect kan je ook droog ijs aan je schaal toevoegen. Is een grote schaal met drinken toch niet helemaal jouw ding? Ga dan voor losse Halloween drankjes. Wij hebben de beste Halloween cocktail recepten voor jou uitgezocht.

Eyeball punch topdrinks

Bloody Mary: De klassieker

Bloody Mary Cocktail Topdrinks

Een echte klassieker: de Bloody Mary. Een pittig drankje perfect voor Halloween.

Van origine werd de cocktail ‘Bucket of Blood’ genoemd en later de ‘Red Snapper’. Waar de huidige naam vandaag komt is niet zeker, maar komt waarschijnlijk van de bijnaam van koningin Maria I van Engeland die de bijnaam ‘Bloody Mary’ had.

Ingrediënten voor 1 glas:

 • 50 ml wodka
 • 10 ml citroensap
 • 100 ml tomatensap
 • 3 scheutjes tabasco
 • 3 scheutjes worcestersaus
 • Snufje zout en peper

Stappen:

 1. Voeg alle ingrediënten samen in een cocktailshaker en schud de ingrediënten samen met ijs door elkaar.
 2. Giet daarna het drankje in een glas met ijs blokjes en maak het af met een citroen schijfje.

Heksendrank: lekkerder dan hij eruit ziet

Een lekker groen Halloween drankje: de Heksendrank. Ook deze drank is eigenlijk hartstikke makkelijk te maken. Door de combinatie van de gele ananas (of sinaasappel) sap en de blauwe kleur van Blue Curaçao, krijg je een creepy groen kleurtje. De cocktail smaakt heerlijk zoet en tropisch, maar ziet er griezellig uit voor je Halloween party.

Ingrediënten voor 1 glas:

Stappen:

 1. Doe de ingrediënten samen in een cocktailshaker met ijs en schud het door elkaar.

Giet je mooie groene drankje in een glas.

Heksendrank punch halloween

Black Martini: Donker maar fruitig

Black Martini Topdrinks halloween

Een mysterieus zwart drankje voor een donkere nacht. Een donkere kleur maar toch een lekker fruitige martini. Door de combinatie van de Gin Lane vodka en de Blue Curaçao, krijg je een diepe donkere kleur die mooi past bij jou donkere nacht.

Ingrediënten voor 1 glas:

Stappen:

 1. Stop alle ingrediënten in een cocktailshaker met ijs en schud het door elkaar.
 2. Schenk het in een glas en geniet.

Je hebt nu vier recepten om jouw Halloweenparty helemaal af te maken. Van klassiekers tot unieke nieuwe Halloween drankjes. Van rood tot groen tot zwart, je hebt het nu allemaal. Zowel om op je party tafel te zetten als om iedereen apart een glas te geven. Doe snel je inkopen en begin met het plannen van je Halloweenparty!