Amarguinha

Een heerlijke Portugese likeur die geliefd is om zijn unieke smaak en veelzijdigheid. Amarguinha, oorspronkelijk afkomstig uit de Algarve-regio, is gemaakt van bittere amandelen en heeft een karakteristieke zoete en nootachtige smaak. Deze likeur is een perfecte keuze voor zowel traditionele als moderne cocktails en biedt een verfrissende twist voor elke gelegenheid.

Welke varianten bieden wij aan?

Cocktail inspiratie


Amarguinha Sour

Ingrediënten

Om een heerlijke Amarguina Sour te maken, heb je de volgende ingrediënten nodig:

 • 50 ml Amarguinha Original
 • 30 ml citroensap
 • 20 ml eiwit
 • Garnering: 3 druppels Angostura Bitters + citroenzchil

Bereidingswijze

 1. Vul een shaker met ijsblokjes.
 2. Voeg 50 ml Amarguinha Original, 30 ml citroensap en 20 ml eiwit toe aan de shaker.
 3. Sluit de shaker goed af en schud krachtig voor ongeveer 10-15 seconden om de ingrediënten goed te mengen en het eiwit op te schuimen.
 4. Zeef de inhoud van de shaker in een gekoeld cocktailglas.
 5. Voeg 3 druppels Angostura Bitters toe bovenop de cocktail.
 6. Garneer met een stukje citroenschil.

Amarguinha “Fizz”

Ingrediënten

Om een heerlijke Amarguina Fizz te maken, heb je de volgende ingrediënten nodig:

 • 50 ml Amarguinha Original
 • 30 ml citroensap
 • 150 ml soda
 • Garnering: munt en een schijfje citroen

Bereidingswijze

 1. Vul een longdrinkglas met ijsblokjes.
 2. Voeg 50 ml Amarguinha Original en 30 ml citroensap toe aan het glas.
 3. Vul het glas aan met 150 ml soda.
 4. Roer voorzichtig om de ingrediënten te mengen.
 5. Garneer met een blaadje munt en een schijfje citroen.Vul een shaker met ijsblokjes.

In welk glas wordt een Fluère Paloma geserveerd?

De Fluère Paloma wordt idealiter geserveerd in een hoog glas, zoals een Collins glas of een highball glas. Dit type glas is perfect geschikt voor de Fluère Paloma omdat het niet alleen de bruisende mix van sprankelend water en citrus goed ondersteunt, maar ook ruimte biedt voor voldoende ijs om de drank koel te houden.

Daarnaast laat het langwerpige design van het glas toe om de levendige kleur en de gelaagde ingrediënten van de cocktail te bewonderen, wat bijdraagt aan de algehele drinkervaring. Dit glas zorgt ervoor dat elke slok zowel visueel verleidelijk als verfrissend is, perfect passend bij de unieke eigenschappen van de Fluère Paloma.

Hoe smaakt een Fluère Paloma?

De Fluère Paloma biedt een voortreffelijke harmonie tussen bitter en zoet, met de frisse tinten van grapefruit en limoen die de subtiele kruiden van de Fluère spirit doordringen. Agavesiroop verzacht het geheel met een lichte zoetheid, terwijl het sprankelende water een verfrissende, bruisende textuur toevoegt, wat de cocktail een levendige en verkwikkende ervaring maakt.

Alternatieve variaties op de Fluère Paloma

De Fluère Paloma is een verfrissende, alcoholvrije versie van de traditionele Paloma. Ben je op zoek naar iets vergelijkbaars, maar net iets anders? Hier zijn een aantal alternatieve suggesties:

 • Fluère Citrus Paloma - Vervang het sprankelend water met een sprankelende grapefruit mixer voor een extra rijke grapefruitsmaak die prachtig samengaat met de subtiele kruidigheid van de Fluère spirit.
 • Fluère Ginger Sparkle Paloma - Gebruik een gemberbier mixer in plaats van het sprankelend water en voeg wat extra limoensap toe voor een pittige twist die perfect harmonieert met de frisheid van de cocktail.
 • Fluère Bitter Citrus Paloma - Kies voor een bittere citroen mixer om een extra laag van bitterzoete complexiteit toe te voegen, die goed past bij de zoetheid van de agavesiroop.
 • Fluère Tropical Twist Paloma - Meng een tropische mango mixer met de gebruikelijke grapefruitsap voor een zoetere, exotische variant die je meteen naar een zonnig strand transporteert.

Elk van deze varianten brengt een nieuw perspectief op de Fluère Paloma, ideaal voor het uitbreiden van je cocktailrepertoire met non-alcoholische opties.

De geschiedenis van de Fluère Paloma

De Fluère Paloma kent een moderne geschiedenis, ontstaan uit de groeiende trend van non-alcoholische dranken. De drank gebruikt Fluère, een non-alcoholische spirit die is ontworpen om de smaken van traditionele sterke dranken na te bootsen zonder de alcohol. Deze aanpak maakt het mogelijk voor liefhebbers van cocktails om te genieten van een complexe en verfijnde drinkervaring, terwijl ze een gezondere of sober-curious levensstijl nastreven.

De Fluère Paloma is niet alleen een cocktail; het is een viering van innovatie en inclusiviteit binnen de drankenindustrie. Het belichaamt de moderne verschuiving naar bewuster drinken en biedt een alternatief dat aansluit bij de groeiende vraag naar kwalitatieve non-alcoholische opties. Of je nu kiest voor de klassieke versie met Fluère Smoked Agave of een van de vele varianten, de Fluère Paloma blijft trouw aan de essentie van het origineel terwijl het tegelijkertijd nieuwe paden verkent in de wereld van mixologie.