Berentzen likeuren likeur topdrinks slijterij apfelkorn

Berentzen

Berentzen is een Duits likeurmerk en staat bekend om zijn uitgebreide assortiment van verschillende smaken likeuren. Apfelkorn is de populairste appellikeur van Berentzen. Het is een lichte vruchtenlikeur met rijke appelaroma en heeft een evenwichtige appelsmaak met een zachte afdronk. De Berentzen Apfelkorn is een gangmaker op ieder feest, en is dus een van de geliefdste partydranken van Nederland. Vele kennen de appellikeur van de après-ski of carnavals. Het wordt vaak als een shotje gedronken onder de jongeren, maar is ook heerlijk om mee te mixen met frisdranken of gedronken worden als een cocktail. Ontdek alle smaken van Berentzen!

Bekijk hier meer informatie over elke soort Berentzen

Hoe is Berentzen ontstaan?

Berentzen is een Duitse familiebedrijf afkomstig uit Haselünne in Duitsland, gelegen in de regio Emsland. Het bedrijf was opgericht in 1758 door Johann Bernhard Tobias Berentzen. Berentzen behoort tot een van de grootste drankenproducten in Duitsland en staat vooral bekend voor de productie van sterke dranken. Tegenwoordig worden alcoholvrije dranken ook geproduceerd door Berentzen. De introductie van Apfelkorn in 1976 door de gebroeders Friedrich en Hans Berentzen was een groot succes en wordt sinds 1979 ook naar het buitenland geëxporteerd. De Berentzen appellikeur is een drank geproduceerd op basis van tarwe met allerbeste Duitse appels. De appels worden pas geoogst als ze goed rijp zijn. Om de appelsmaak zo goed mogelijk in de fles te bewaard krijgen, worden de appels met 100% tarwe gestookte alcohol gemengd. Deze perfecte combinatie zorgt ervoor dat het drankje zacht en mild maakt. De ingrediënten die gebruikt worden voor de likeuren zijn van de beste kwaliteit. Berentzen heeft altijd hoge eisen gesteld aan de kwaliteit van de grondstoffen die zij voor hun dranken gebruiken. Het bedrijf heeft hetzelfde hoge kwaliteitsniveau weten te handhaven al sinds 1758.

Het assortiment van Berentzen likeuren bestaat voornamelijk uit fruitsmaken. Naast Apfelkorn hebben zij ook likeuren met cranberry, kersen en peer. Tevens hebben ze naast fruitsmaken ook een winterlikeuren op de markt gebracht zo als de witte chocolade macadamia.

Berentzen Apfelkorn nú drinken!

Berentzen likeuren likeur topdrinks slijterij apfelkorn
 

Cocktail recepten met Berentzen

Apple Martini

Berentzen likeuren likeur topdrinks slijterij apfelkorn
Met Berentzen Apfelkorn
  1. Voeg een paar ijsblokjes toe in een cocktail shaker.
  2. Voeg de 90ml wodka, 90ml appelsap, 60ml Apfelkorn en 15ml citroensap toe en schud tot dat alles goed is gemengd.
  3. Schenk de cocktail door een cocktail zeef in een martini glas.
  4. Garneer met een schijfje Appel.

De Appel Martini of Appletini is een cocktail die je kunt genieten het hele jaar door. Er zijn veel variaties beschikbaar hoe je een Appel Martini kunt voorbereiden, maar deze is gemaakt met apfelkorn, wodka, citroensap en appelsap. Maak deze heerlijke zoetzure cocktail thuis en maak hem af met een schijfje appel.

Irish Apple Drink

Berentzen likeuren likeur topdrinks slijterij apfelkorn
Met Berentzen Apfelkorn
  1. In een cocktailshaker, voeg het tot de helft vol met ijsblokjes.
  2. Voeg vervolgens 60ml Jameson Irish Whiskey, 30ml Apfelkorn en als laatste 60ml cranberry sap toe.
  3. Schud het mengsel goed tot dat de shaker super koud aanvoelt.
  4. Giet de cocktail door een zeef in een gekoelde martiniglas.
  5. Knijp een schijfje limoen in de cocktail en garneer met het schijfje.
 

Ontdek hier alle dranken van Berentzen