Topdrinks presenteert

The Irish Weeks

Tijdens the Irish Weeks geven wij mooie aanbiedingen op Ierse merken! Ierland staat bekend om het produceren van soepele whiskey en intens stout bier. Proef zelf de smaken voortgebracht door dit unieke land. Voor 22:00 uur besteld, morgen bezorgd.

Bushmills

Bushmills Single Malt whiskey is een uitstekend voorbeeld van soepele Ierse whiskey. Dat komt door de drievoudige distillatie. Daarna wordt het distillaat enkele jaren op bourbon vaten gerijpt. Bushmills bevat zachte tonen van honing, vanille en melkchocolade.

Connemara

Connemara is een peated single malt Irish whiskey. De kunst van het drogen van brouwgerst op veenvuren is de basis van de bereidingswijze die een veenachtige smaak en aroma geeft. Een lichte en fruitige neus met een rokerig en turf aroma. Zachte smaak en honingzoet begin, mout en fruit maken plaats voor de intense smaak van turf.

Jameson

Jameson Irish is een tijdloze blend van fijne graan whiskey's. Jameson is driemaal gedistilleerd en heeft 4 jaar gerijpt. Jameson komt natuurlijk in de unieke groene fles. Jameson heeft een lichte bloemachtige geur. Door de manier van distillatie en het gebruik van de pure pot still is de whiskey uitzonderlijk zacht.

Green Spot

Green Spot is volledig gerijpt in een 7 à 8 jaar oude Middleton pot still. Er worden maar 500 tonnen van deze whiskey per jaar geproduceerd. Vanaf begin heeft deze whiskey al een zoete, rijke smaak en al dat slaat over in een geweldige pittigheid. De smaak bevat aroma’s van gedroogde vruchten en appel. De afdronk heeft aroma’s van fruit en noten.

The Irishman

The Irishman Single Malt is 3 maal gedistilleerd. Gerijpt in Amerikaans eiken Bourbon en Oloroso Sherry vaten voor een uitzonderlijke smaak en complexiteit. Elke batch is beperkt tot maximaal 6.000 flessen. Deze Single Malt heeft reeds meerdere prijzen gewonnen.

Black Irish

Technisch gezien is Black Irish geen echte Ierse whiskey. Door de toevoeging van sterk stout bier is het een combinatie van twee Ierse smaakmakers. Ook Black Irish is drie maal gedistilleerd en gerijpt in verkoolde bourbon vaten.

Kirker & Greer

Met Kirker & Greer komen alle whiskey stijlen van Ierland samen. Het is een combinatie van de Ulster, Leinster, Connacht en Munster provincie. Elke provincie heeft een eigen stijl en smaak. Deze vullen elkaar harmonieus aan in de Kirker & Greer whiskey.

The Busker

The Busker! Een stoere moderne fles met een korte nek, sterke schouders en rechthoekige lijnen. Gebruiksvriendelijk en gemakkelijk vast te houden. Het gescheurde etiket laat zien hoe rauw Ierse whiskey kan zijn.

Redbreast

Redbreast maakt heerlijke Ierse whiskey. Deze whiskey heeft een mooie amber kleur en op de neus heeft hij tonen van eucalyptus, zwarte bessen, kokosnoot en zacht fruit met sherry. In de mond is Redbreast 12 year rond met notities van mint, peper en kruidigheid en zoetheid van sherry. De afdronk is lang en vol.

Op zoek naar andere Ierse merken?

Bekijk al onze dranken vanuit Ierland